4 Temmuz 2009 Cumartesi

Mezuniyet sevinci ve tuzlu poğaça

Kendi kendime söz vermiştim hergün bir post bir resim koyacaktım bloguma. Ama olmuyor işte.. Günün koşturması içinde oturup bir türlü yazamıyorum. Damla hanım "hadi annane" dedi mi iş güç gidiyor aklımdan. Oyun, faaliyet, okula götür, getir derken ancak oturabildim..
Bugün hayatımın en güzel günlerinden birini yaşadım. Küçük kızım üniversiteden mezun oldu.. Diploma törenine gittim teyzeleriyle beraber. Ne yazık ki ablaları gelemediler. Birisi lohusa, diğeri iş için şehir dışında. Ama onlar için bol bol fotoğraf çektik. O kadar heyecanlandım ki anlatamam.. Hele ismi anons edilince neredeyse bayılacaktım...

Allah böyle güzel duyguları herkese nasip etsin!

Kızım Boğaziçi Üniversitesi'nde Ekonomi okudu. Ama sanırım yakın gelecekte iyi bir modacı olacak inşallah..
Çok güveniyorum kızıma.. Zaten istediği de bu. O yüzden diplomasını bana hediye etti.. Aşağıda diploma devir teslim töreninin fotoğrafını görebilirsiniz:

Bana her zaman saçma gelen üniversite sınavında yüksek puan alınca, öğretmenlerinin gazıyla girdiği bölümü bitirdi; bitirdi ama istemeden okuduğu 6 senesini kayıp sayarak. Hatır belası anlayacağınız. Rahmetli babasına verdiği sözü tutmak adına biraz da..
İnsan hayallerini ertelememeli aslında. Peşinden koşmalı, çabalamalı; gayret göstermeli azimle. Umarım canım yavrum da hayallerine kavuşur.
Bugün haftasonu, biraz dikiş dikeceğim.. Bitince sizlere gösteririm. Tuna'nın doğum mevlüdü için Damla hanıma bir kostüm hazırlıyorum! Hafta ortası fırsatım olmuyor tabii.. Ben makineye oturunca Damla hanım da terzi oluyor birdenbire... Dün de bana "annane hadi dikiş dikelim" demez mi.. Şakacıktan terzicilik oynadık, tabii işler kaldı bugüne.
Bu sabah kahvaltıya bir tuzlu poğaça yaptım.Tarifini vereyim siz de deneyin.. Hem pratik hem lezzetli..
2 yumurta (1 sarısı üzerine)
1 fincan yoğurt
1 fincan sıvı yağ
1 küçük margarin (100 gr) (erit)
1 küçük margarin kadar peynir
Kabartma tozu, aldığı kadar un
Bu malzemelerle hamuru yoğurun, 3 eşit parçaya bölün, her parçayı elinizle ya da merdaneyle açıp sigara böreği gibi sarın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün, pişirin.
Hani demek adet olmuş ya: Afiyet olsun :)
Herkese iyi haftasonları dilerim..


5 yorum:

  1. merhaba,
    sizi ve kızınızı tebrik ediyorum .Çok duygulu,gururlu anlar gerçekten.umarım istediği işi yapar gerçekten.
    Blog yazmaya başlamanıza da çok sevindim.ben de açmak istiyorum ama bir türlü kısmet olmadı, sizi görünce kıskandım ne yalan söyleyeyim,kızdım kendime hadi ama diye.vesile olur belki,çok güzel başladınız ve gidiyor , yeni paylaşımlarıda bekleriz .
    sevgiler
    çiğdem

    YanıtlaSil
  2. Tebrikler küçük kardeşe! Ve tabii destekçisi annesine!

    YanıtlaSil
  3. Ne de çok benzer yanlarımız var sizinle. Benim küçük kızım geçen yıl bitirdi Boğaziçi Ünv. Makina müh. bitirdi, başka alanda çalışıyor. İki kızım bir torunum var. Maceralarınızı izleyeceğim.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. sevgili Yapıncak teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. sevgili Çiğdem iyi dileklerinize teşekkürler.Sizide burada yazarken görmek güzel olacaktır.Sevgiler.

    YanıtlaSil